De drie speerpunten van mijn praktijk zijn: voeten, houding en manier van lopen. Je kan deze natuurlijk niet los zien van elkaar: ze beïnvloeden elkaar wederzijds. Maar als je de betreffende pagina's bekijkt, heb je vast een idee wat bij jou het belangrijkste punt is, waar de meeste winst te behalen valt. 

Ik geef geen behandelingen en stel geen medische diagnoses. Ik kijk wel naar wat er beter kan bewegen in je lichaam en help jou om daar mee aan de slag te gaan. Jij doet zelf het werk. Als je dat met interesse voor het functioneren van je eigen lichaam doet, zal je er plezier in hebben en goede resultaten behalen.

Hoe ziet een afspraak eruit?

We starten onze afspraak met een analyse van jouw lichaam op dat moment. Vervolgens onderzoeken we welke oefeningen voor jou het beste werken en leer ik je de oefeningen die voor jou het belangrijkst zijn om vooruitgang te boeken. Ik maak altijd een instructiefilmpje zodat je thuis de oefeningen kan blijven doen. Ik neem een uur de tijd voor je omdat ik het belangrijk vind dat je snapt wat we doen en dat je de oefeningen in je lichaam voelt werken.


De methode

De methode die ik gebruik is ontwikkeld door door Gary Ward en heet Anatomy in Motion (AiM). AiM is een innovatieve visie op de anatomie van het bewegende lichaam en een bijbehorende methode om de oorzaak van klachten aan het houding- en bewegingsapparaat te onderzoeken en te herstellen via beweging. De kern van de methode is onderzoeken wat er niet voldoende beweegt en die mogelijkheid weer aan het lichaam teruggeven.


Het uitgangspunt van deze methode is dat voor moeiteloos bewegen het lichaam gebruik moet kunnen maken van alle mogelijke bewegingen van de gewrichten. Als deze mogelijkheden beperkt zijn zal het lichaam op een andere, minder efficiënte, manier gaan bewegen om toch te kunnen blijven functioneren. Dat zie je terug in de manier waarop je loopt. Heel veel stoornissen in je houding- en bewegingsapparaat zijn daarom op te sporen door een nauwkeurige analyse van je looppatroon.

Met behulp van gerichte oefeningen wordt het bewegingsbereik van jouw lichaam waar nodig vergroot en de juiste spieren gestimuleerd om hun werk weer op te pakken. De gezonde onderlinge relatie tussen alle gewrichten en spieren in het lichaam wordt hersteld.

Als alles weer werkt zoals het hoort is er geen overmatige belasting meer op spieren of gewrichten, zodat deze kunnen herstellen en pijn verdwijnt.

Nieuwsgierig wat deze methode voor u kan doen? Neem contact met me op, dan bespreken we het even. Onderaan de pagina staan de contactgegevens. Je kan ook het contactformulier invullen.