Persoonlijk

Sport is altijd een groot onderdeel geweest van mijn jeugd. In mijn schooltijd trainde ik bijna dagelijks voor atletiek en schaatsen. De afgelopen twintig jaar doe ik aan yoga en sportklimmen. Ik merk daardoor vrij snel als er iets niet helemaal lekker functioneert in mijn lichaam.  Als de klachten lang aanhielden ging ik dan naar een manueel therapeut. Met de kleine pijntjes bleef ik rondlopen. Noem me perfectionistisch, maar ik vind dat ik pijnvrij moet kunnen bewegen. Als ik ergens last heb met alleen maar simpel wandelen, dan klopt er toch iets niet in het lichaam?  Maar ja, de dokter ziet me aankomen: "als ik meer dan 5 km wandel krijg ik pijn aan de buitenkant van mijn rechterbeen" of: "als ik mijn voet op een hoog treetje wil zetten met klimmen, blokkeert er iets in mijn lies".

Professioneel

Mijn carrière heeft vele wendingen genomen. Ik heb in Delft Maritieme Techniek gestudeerd en na wat jaren op kantoor bij een baggerbedrijf ben ik als zij-instromer voor de klas gaan staan en heb ik de eerstegraads bevoegdheid gehaald voor wiskunde. Toen ik kinderen kreeg, ben ik yogadocent geworden en kon zodoende veel bij de kinderen zijn. Klachten in mijn eigen lichaam brachten me ertoe om na acht jaar Hatha Yoga over te stappen op YogAlign om mijn overbeweeglijke gewrichten te sparen en mijn stabiliteit te vergroten. Mijn klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Na een jaar kreeg ik helaas een ander type klacht, meer gerelateerd aan lokale stijfheid in plaats van overbeweeglijkheid. Wat nu weer!? Het boek ‘What the Foot?’ van Gary Ward bracht me weer een stapje verder in het begrijpen van het menselijk lichaam. Begin 2020 heb ik zijn cursus voor professionals in de gezondheidsindustrie gevolgd.

Andere werkzaamheden
In Hillegom geef ik twee avonden per week groepslessen YogAlign, een soort yoga die je door middel van een ademhalingstechniek weer krachtig rechtop zet. Informatie over deze lessen vind je op lilacenter.nl.
Zes keer per jaar geef ik een yogaretraite in een Benedictijns klooster in Egmond. Een weekend vol YogAlign, meditatie, duinwandelingen en mantra zingen. Informatie over deze retraites vind je op re-alignyourself.nl.