Persoonlijk

Sport is altijd een groot onderdeel geweest van mijn jeugd. In mijn schooltijd trainde ik bijna dagelijks voor atletiek en schaatsen. De afgelopen twintig jaar doe ik aan yoga en sportklimmen. Ik merk daardoor vrij snel als er iets niet helemaal lekker functioneert in mijn lichaam. Dit heeft me op een zoektocht gestuurd naar methoden om zelf pijn of blessures te bestrijden.

Noem me perfectionistisch, maar ik vind dat ik pijnvrij moet kunnen bewegen. Als ik ergens last heb met alleen maar simpel wandelen, dan klopt er toch iets niet in het lichaam?

Het blijkt dat ontzettend veel klachten voortkomen uit je houding, je voeten en de manier waarop je loopt.

Professioneel

Mijn carrière heeft vele wendingen genomen. Ik heb in Delft Maritieme Techniek gestudeerd en na wat jaren op kantoor bij een baggerbedrijf ben ik als zij-instromer voor de klas gaan staan en heb ik de eerstegraads bevoegdheid gehaald voor wiskunde. Toen ik kinderen kreeg, ben ik yogadocent geworden en kon zodoende veel bij de kinderen zijn. Daarbinnen heb ik me gespecialiseerd in de anatomie van het bewegende lichaam middels opleidingen bij Michaelle Edwards (YogAlign) en Gary Ward (Anatomy in Motion). Inmiddels heb ik er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen met terugkerende problemen voortkomend uit hun houding, voeten of manier van lopen.